Øyelokkoperasjon


Øyelokk-kirurgi er en metode for å fjerne fett og overflødig hud og muskel fra øvre og nedre øyelokk.

  • Ventetid: Kort ventetid
  • Varighet: Operasjonen tar vanligvis 1 - 2 timer


Øyelokk-kirurgi kan korrigere hengende øvre øyelokk og poser under øynene, noe som gjør at en ser eldre og mer sliten ut enn vi er. I enkelte tilfeller kan det også forstyrre synet og gi tretthet. En øyelokkoperasjon vil ikke fjerne "kråkeføtter", andre rynker, eller hengende øyenbryn.


Resultatet etter en øyelokkoperasjon er at en får et mer våkent og ungdommelig utseende. Resultatene er permanente. Arrene kan synes rosa løpet av de første månedene. Men vil gradvis forsvinne inn i en klar nesten usynlig linje.


En øyelokkoperasjon kan gjøres alene, eller sammen med andre kosmetiske operasjoner i ansiktet, for eksempel ansiktsløft eller et panneløft.

 

Kort beskrivelse

Vanligvis utføres operasjonen under lokal bedøvelse for øvre øyelokk, eller lokal bedøvelse med sedasjon ved nedre øyelokk.


Passer for

Alderen betyr lite, men vanligvis er pasientene 35 år eller mer. Ungdom kan ha medfødte fettputer som er til sjenanse. Eldre mennesker kan ha hudfolder som ikke bare er skjemmende, men også forstyrrer synet og gir symptomer på tretthet.


Før man beslutter å utføre en øyelokkoperasjon er det viktig at du sier hva du ønsker, og diskuterer med plastisk kirurg.


Det er noen medisinske tilstander som kan føre til at økt risiko for komplikasjoner ved en øyelokkoperasjon, som mangel på tilstrekkelige tårer, høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer og diabetes. Glaukom og netthinneavløsning kan også utgjøre en risiko, og i visse tilfeller kan det være nødvendig å behandle disse før en øyelokkoperasjon.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier