Ansiktsløft


Ved ansiktsløft strammes huden i ansiktet og på halsen. Rynker reduseres og løs overskuddshud fjernes.


Varighet: Operasjon varer vanligvis mellom to og fire timer. Normalt vil du overnatte på klinikken første døgn etter operasjonen.

 

Kort beskrivelse

Man strammer samtidig deler av ansiktsmuskulaturen, og eventuelt overflødig fett fjernes under haken ved hjelp av fettsuging. Ansiktsløft er et inngrep som tar sikte på å redusere aldersforandringer i ansiktet og halsen.


Resultatet vil vanligvis gi samme type utseende og uttrykk, men man ser 10 – 15 år yngre ut.


Ansiktsløft kombineres ofte med fjerning av fett under haken ved hjelp av fettsuging, eller i kombinasjon av en samtidig panneløft-/øyelokkoperasjon. Øyelokk-kirurgi gjøres ofte sammen med ansiktsløftning.


Passer for

Den ideelle pasient for et ansiktsløft er kvinner eller menn med ansikt og hals som begynner å "synke", men hvor huden fortsatt har noe elastisitet. De fleste pasientene er mellom 40 og 65, men kan også med hell utføres mellom 65 og 80. Et ansiktsløft kan gjøre at du ser noe yngre ut, men uttrykket i ansiktet vil være som før.


Behandlingsdetaljer

Resultatene er svært tilfredsstillende, men varer ikke evig. Et ansiktsløft stopper ikke klokken, ansiktet vil aldres med tiden. Huden på halsen, under haken og langs kjevelinjen vil bli vesentlig strammere og glattere vet et ansiktsløft. Folden på siden av eller under munnvikene blir ofte også forbedret en del. Folden som går fra nesen og ned mot munnvikene på begge sider, blir kun moderat forbedret. Det samme gjelder folder på siden av øynene ("smilerynker").


Hudens kvalitet blir ikke forandret. Du vil ikke få mindre porer, glattet ut fine rynker eller skrukker – særlig gjelder dette de rynkene som skyldes overdreven soling.
Arr, blodårer og føflekker vil forbli som før. Et ansiktsløft vil ikke innvirke noe på panne, øyelokk eller lepper, hvis det ikke foretas en kombinasjonsbehandling med for eksempel panneløft- eller øyelokkoperasjon. Operasjonen har heller ingen effekt mot løs hud langt nede på halsen (mot kravebenet).

Kontakt

Åpningstider

Snarveier