Brystforstørrelse


Varighet: operasjonen tar normalt 1- 1 1/2 time. Du blir på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 1-2 timer.


Brystforstørrelse er en av de vanligste prosedyrene som utføres innen estetisk kirurgi. Det er ulike årsaker til at kvinner ønsker brystforstørrelse, noen kvinner mener brystene er for små, andre vil korrigere brystreduksjon som oppstår etter svangerskap, mens andre ønsker å korrigere en forskjell mellom størrelsene på brystene. Det finnes mange og ulike årsaker, både medisinske og estetiske, som ligger til grunn for en konsultasjon hos oss på Forusakutten.


De aller fleste vil få pene, naturlige bryster med normal mykhet etter en brystforstørrelse. Formen på brystene vil avhenge av hvordan kvinnen så ut før operasjonen. De fleste danner så pene arr at de knapt kan sees. Etter kun få måneder pleier ikke kvinnen å tenke på at hun har brystproteser innlagt. En skal kunne leve helt som før. Idrettslige aktiviteter som bading og flyreiser vil ikke være forbundet med problemer.


Kort beskrivelse

Hvis brystene oppleves som for små og tomme, kan man legge inn en protese. Brystløft er et kirurgisk inngrep for å øke og forbedre formen på hengende bryster. Kvinner som utvikler hengende bryster, men som er fornøyde med brystenes størrelse, egner seg for brystløft.


Forusakutten utfører også brystløft uten protese. Noen kvinner har hengende bryst med stort volum og dersom disse kvinnene ønsker et løft, kan det være hensiktsmessig og samtidig gjøre en liten brystreduksjon for et mer varig resultat.


Passer for

Alle friske, fullt utviklede kvinner som ikke er allergiske for bedøvelsesmidler, kan få operert inn brystproteser.


Kvinner som har fått påvist arvelig disposisjon for å utvikle brystkreft anbefales ikke brystproteser. Kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol/ medikamenter, eller har alvorlige spiseforstyrrelser er ikke aktuelle for operasjon.


Dersom kvinnen har hatt spiseforstyrrelse må hun fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt, og at det ikke er til hinder for å gjennomgå en brystforstørrelse. Alle plastikkirurger i Norge er underlagt strenge etiske regler for plastikkirurgi, utarbeidet i samarbeid med Den Norske Legeforening. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder brystforstørrelse.


Vi anbefaler at du venter med operasjon til 6 måneder etter at du har avsluttet eventuell pågående amming.

 

Behandlingsdetaljer

Det lages et hudsnitt i folden under brystet, på kun noen få cm. Arret legger seg i brystfolden og blir lite synlig. Snittet kan også legges i kanten av det pigmenterte området av brystvorten, men vil da lettere kunne bli synlig. Brystvorten må også være av en viss størrelse for valg av denne metoden, for å få stor nok åpning når protesen skal legges inn. Alternativt kan en legge snittet i armhulen. Da blir arret lenger og synes når man svinger armene.


Protese over muskelen (subglandulær) eller under muskelen (submuskulær)?
På veldig slanke kvinner med lite brystvev eller underhudsfett legger man som regel protesen under brystmuskelen (submuskulært). Det vil si at protesen dekkes av både kjertel- og muskelvev. Dette vil bedre gi en varig myk, og naturlig overgang i øvre del av brystet, uten synlig proteseskygge eller kant. Har man god nok dekning av brystvev kan brystprotesen legges under brystkjertelen (subglandulært) – det vil si over muskelen. Hvis du har en del løs hud ("heng"), kan innlegg under muskelen gi en unaturlig form på brystet. Begge metoder har sine fordeler og ulemper. Man må velge "riktig" metode for å få et penest mulig resultat.


Kalbakkenklinikken bruker den metoden for brystforstørrelse som er best for deg etter en individuell vurdering av kirurg. Vi har fokus på at kvinnen skal bli fornøyd med både størrelse og form.


Vår kirurg har lang erfaring, og tar hensyn til dine ønsker når størrelse og fasong på innleggene bestemmes.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier