Brystreduksjon hos kvinner


Mange kvinner opplever smerter og ubehag som en konsekvens av for store bryster. Blant annet kan kvinner utvikle smerter i rygg, skulder og nakke som følge av bryststørrelsen. Formålet med en brystreduksjon og omforming av brystene er å skape naturlige bryster, og forhindre fysiske plager.

 

Varighet: Operasjonen tar normalt 3-4 timer. Du blir på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 2-3 timer

 

Kort beskrivelse

Inngrepet utføres i narkose og kirurgen fjerner hud, kjertel og overflødig fett, plasserer brystvorten på riktig sted, og deretter fornyer gjenværende bryst. Brystvortene – areola plasseres i riktig posisjon.


Passer for

Brystreduksjon utføres vanligvis for å redusere fysiske plager, snarere enn av rent estetiske grunner. De fleste kvinner som gjennomgår dette inngrepet er plaget av størrelsen på brystene, og de har ofte fysisk ubehag som rygg- og nakkesmerter, hudirritasjon under brystet og pusteproblemer.


Formålet med brystreduksjon er å gi kvinner mindre bryster som står i forhold til resten av kroppen.


Behandlingsdetaljer

Det finnes flere teknikker, men vi bruker teknikken med arr rundt areola, som går vertikalt ned. Gjennom disse snittene fjernes overflødig hud, fett og brystvev.

 


Brystreduksjon hos menn (Gynekomasti)

 

Ventetid: Kort ventetid


Varighet: Operasjonen tar normalt 1- 1 1/2 time. Du blir på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 1-2 timer.


Brystutvikling hos menn, såkalt gynekomasti, forekommer hos voksne menn i alle aldersgrupper. Vi skiller mellom ekte gynekomasti der det foreligger økt brystkjertelutvikling, og uekte gynekomasti der fettmengden i brystet er økt mens kjertelmengden er uforandret.


Gynekomasti forekommer hos mer eller mindre til 40-60% av menn, og kan være ensidig eller på begge sider. Inngrepet fjerner fett og kjertelvev i brystene, og i enkelte tilfeller fjerne overflødig hud.


Kort beskrivelse

Inngrepet foregår i lett narkose og lokalbedøvelse slik at du sover, uten å merke noe ubehag.


Passer for

Alle friske, fullt utviklede menn som ikke er allergiske for bedøvelsesmidler, kan få utført gynekomasti.


Passer ikke for

Menn som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol/steroider, eller har alvorlige spiseforstyrrelser er ikke aktuelle for operasjon.


Behandlingsdetaljer

Behandlingen er avhengig av hvilken type forstørrelse som foreligger. Økt fettmengde i brystene – enten dette er hovedårsaken til situasjonen eller det foreligger i blandingsform – kan fjernes forholdsvis enkelt med fettsuging. Via ett eller to små hull i huden suges så fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør). Operasjonen avsluttes ved at hullene i huden sys igjen med ett sting, og det legges på en bandasje utenpå.


Økt mengde kjertelvev må derimot skjæres bort, og om det foreligger en blanding av fett og kjertelvekst kombineres begge inngrep. I ytterst sjeldne tilfelle foreligger så mye overskuddshud at også deler av huden må skjæres bort, og man foretar da en reduksjonsoperasjon som likner mye på det som gjøres hos kvinner.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier