Fettsuging / Liposkulptur


Behandlingsmetode for å fjerne fettansamlinger på områder av kroppen som er vanskelige eller umulige å slanke bort. Ved liposculpture fjernes fettvev på en måte som gir et naturlig, vakkert og varig sluttresultat.

 

Varighet: Operasjonen tar normalt 1- 1 1/2 time. Du blir på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 1-2 timer


Fettsuging ved liposculptur er en meget effektiv teknikk til å fjerne fettvev på en måte som gir et naturlig, vakkert og varig sluttresultat.


Resultatet er avhengig av hudens elastisitet, alder og mengden av fettvev som skal fjernes. Normalvektige mennesker med vanlig elastisk hud, vil så og si alltid få et godt resultat.


Teknikken kan brukes på ulike kroppsdeler: hofter, lår, knær, armer, mage, ansikt osv. Hos kvinner er hofter, lår og nedre del av magen vanlig. Hos menn samler fettet seg oftest over brystet, under haken og på hoftene.


Noen ganger utføres fettsuging i kombinasjon med andre prosedyrer (ansiktsløftning, mageplastikk).


Liposculpture er en av de hyppigst utførte kosmetiske operasjonene i den vestlige verden og utføres på både kvinner og menn.


Kort beskrivelse

Inngrepet foregår i lett narkose og lokalbedøvelse slik at du sover, uten å merke noe ubehag.


Passer for

Alle fysisk og psykisk friske mennesker, som har normal sårtilheling og ikke er allergiske mot bedøvelsesmidler, kan opereres. Ideelle kandidater for å gjennomgå fettsuging er de som har en forholdsvis normal vekt, men har fettlagre i lokaliserte områder. Du bør være ferdig utvokst og ikke gravid. Det er hensiktsmessig å vente et halvt år etter en fødsel. Fettsuging er ikke anbefalt dersom du nylig har hatt kirurgisk behandling i området, eller om du har dårlig blodsirkulasjon området.


Fettsuging ved liposculpture er ingen slankemetode og ikke egnet til å kvitte seg med mange kilo. Man kan fjerne flere liter fettvev ved et slikt inngrep, men behandlingen egner seg best for normalt vektige og lett overvektige personer.


Ved fettsuging fjernes kun fettvev, ikke overliggende hud. Har du mye overskuddshud, f.eks. etter en graviditet, kan bukplastikk være et bedre alternativ.


Behandlingsdetaljer

Via ett eller to små hull i huden suges så fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør). Kanylen er tilkoblet en sugepumpe eller en sprøyte som lager et undertrykk i kanylen. Pumpe egner seg best ved fjernelse av større mengder fettvev – sprøyte egner seg best ved mindre mengder.


Operasjonen avsluttes ved at hullene i huden sys igjen med ett sting, og det legges på en bandasje utenpå.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier