Mageplastikk


Mageplastikk anbefales for deg som har noe overskudd av fett på magen i kombinasjon med overflødig hud.

 

Ventetid: Kort ventetid


Varighet: Operasjonen tar normalt 3-4 timer. Du ligger og hviler deg på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 2-3 timer


Ved operasjon fjernes den overflødige huden sammen med underhudsfettet. Ved gjennomføring av en mageplastikk vil en få en flatere mage, og en smalere midje.


Mageplastikk, full eller mini-mageplastikk, gir gode resultater der pasienter har svake magemuskler, og overflødig hud og fett. I de fleste tilfellene er resultatene også permanente, forutsatt at det etterfølges av et balansert kosthold og regelmessig mosjon.


Kort beskrivelse

Inngrepet foregår i lett narkose og lokalbedøvelse slik at du sover, uten å merke noe ubehag.


Passer for

Alle friske kvinner, som har normal sårtilheling og ikke er allergiske for bedøvelsesmidler, kan operere mageplastikk.


De som har behov for en mageplastikk kan hovedsaklig deles i to grupper: De med bare for mye fett i mageregionen, og de med overflødig, løs hud. En kombinasjon av begge deler er vanlig.


Inngrepet er vanlig hos pasienter som har hatt vektøkning og påfølgende vekttap, eller hos kvinner som har gjennomgått svangerskap. Hos noen kvinner kan magemusklene være tøyd eller sprengt fra hverandre i løpet av graviditeter, og hos disse vil det være kunne være nødvendig å reparere dette ved å sy sammen de to muskelbukene samtidig med mageplastikken.


Dersom du vurderer mageplastikk må du være røykfri 2 uker før inngrepet, i tillegg til at du må være røykfri i 6 uker etter inngrepet.


Passer ikke for

Mageplastikk gjøres ikke hos overvektige på grunn av økt risiko for komplikasjoner.

Dersom du planlegger å få flere barn, bør du vente til du har fått de barna du skal ha.


Behandlingsdetaljer

Operasjonene utføres normalt i narkose. En skiller mellom full og mini mageplastikk (bukplastikk). Med full plastikk menes at all hud løsnes fra like over kjønnshårene, helt opp til kanten av ribbena. For å få strammet all denne huden nedover, løsnes navlen på og nytt hull lages til den. Med mini-mageplastikk menes at huden løsnes bare opp til navlen. Denne operasjonen vil ikke stramme løs hud over navlenivå.


Et alternativ er også å gjøre en mini-mageplastikk og samtidig utføre fettsuging av magens øvre del.


Det vanligste er å først fjerne fettet på magen og ut mot hoftene ved hjelp av fettsuging (liposcultur). Operasjonssnittet legges alltid på tvers (bikinisnitt) – like over kjønnshårene. Etter at snittet er laget, løsnes hud/underhud fra bukveggen og fra navlen. Overflødig hud strammes nedover og fjernes. Sårene sys så sammen. Det er vanlig at det legges inn et dren i magen under operasjonen. Dette fjernes etter avtale med legen.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier