Kort penisstreng (frenulum)


Hos noen menn kan den lille strengen (frenulum) som sitter på undersiden av penis mellom hodet og skaftet være for kort. Tilstanden kan enten være medfødt eller oppstå pga. arrvev. For kort penisstreng kan gi opphav til smerte når huden strammes på undersiden av penis ved ereksjon. Strengen kan også ryke under samleie.


Forberedelser

Det er viktig at man, etter avtale med kirurgen eller egen fastlege, har tatt pause med blodfortynnende medisiner. Det er fordel om det er barbert rundt og på pungen. Operasjonen krever ellers ingen spesielle forberedelser.


Selve dagen

Først får du en undersøkelse og samtale med urologen. Behandling for kort penisstreng er en liten operasjon som utføres i lokalbedøvelse og tar vanligvis ca. 30 minutter. Sting som settes under operasjonen oppløser seg selv. Det vaskes sterilt med en farget, antiseptisk væske som kan gi en varmende følelse. Du får lokalbedøvelse ved roten av penis som virker svært godt. Berøring merkes under lokalbedøvelse, men det skal ikke være smertefullt. Det sys med tråd som blir borte av seg selv.

 

Etter

Etter operasjonen bør en holde seg i ro resten av dagen, og ikke løfte tungt første døgnet. En må regne med noe hevelse, ømhet og sårhet i operasjonsområdet en tid etter operasjonen, samt svie ved vannlating de første dagene. Samleie bør en vente med til såret er grodd, vanligvis innen 2-3 uker.

Kontakt

Åpningstider

Snarveier